Informazioni da oltre 100 studi suggeriscono che coloro che non mangiano carne/pesce, ma preferiscono alimenti vegetali si ammalano meno. I vegetariani/vegani hanno peso corporeo, colesterolo e glicemia a livelli più "sani"; meno probabilità di morire di malattie cardiache e tumori.
L'effetto protettivo potrebbe essere correlato al più alto contenuto di fibre, antiossidanti e "grassi buoni" degli alimenti vegetali. Fonte Medscape Research pooled from nearly 100 studies has indicated that people who adhere to a vegan diet (ie, completely devoid of animal products) or a vegetarian diet (ie, devoid of meat, but may include dairy and eggs) are able to ward off some chronic diseases, such as cardiovascular disease, optimize glycemic control, and decrease their risk for cancer compared with those who consume omnivorous diets. Vegan and vegetarian diets, or flexitarian diets — which are less reliant on animal protein than the standard US diet but do not completely exclude meat, fish, eggs, or dairy — may promote homeostasis and decrease inflammation by providing more fiber, antioxidants, and unsaturated fatty acids than the typical Western diet. Source: Medscape
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Utilizzare oli vegetali invece di grassi animali riduce il rischio di mortalità. Un articolo medico pubblicato sulla prestigiosa rivista JAMA https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2821738 lo afferma: oltre 400mila persone seguite per 24 anni. E di più: la sostituzione del 5% dei grassi nella dieta già ridurrebbe la mortalità fino al 24%.
A diet in which the primary source of fat is plant sources is associated with decreased mortality. Animal fat, on the other hand, is associated with an increased risk for death. These are the results of a study published in JAMA Internal Medicine that followed more than 400,000 participants over two decades. Replacement of 5% energy from animal fat with 5% energy from plant fat, particularly fat from grains or vegetable oils, was associated with a lower risk for mortality: 4% to 24% reduction in overall mortality, and 5% to 30% reduction in CVD mortality. Medscape. L'agopuntura è efficace nel ridurre il dolore cronico da sciatica. L'effetto di dieci sedute perdura oltre le 52 settimane, senza rilevanti effetti collaterali. Lo studio, pubblicato sulla prestigiosa rivista JAMA, ha coinvolto più di 200 persone ed è interessante perchè i partecipanti sono stati trattati con agopuntura "vera" ed agopuntura "falsa" (in punti non adeguati): solo coloro che sono stati sottoposti al trattamento "vero" hanno avuto miglioramento
Acupuncture significantly reduced leg pain and disability in chronic sciatica patients compared with sham acupuncture. Benefits persisted through 52 weeks, with no serious adverse events reported. https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2825064? |
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